Ανάπτυξη Δήμου

Το Γέρι, θεωρείται ως μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές της Λευκωσίας, παρόλο που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε χαρακτηριστικά αγροτικού οικισμού. Η τοποθεσία του σε συνδυασμό με τα αναπτυξιακά έργα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή προδιαγράφουν λαμπρή πορεία ανάπτυξης.

Μερικοί από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ραγδαία ανάπτυξη του Δήμου μας είναι οι πιο κάτω:

  • Η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων.
  • Η δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.
  • Η εύκολη πρόσβαση προς τη Λευκωσία μέσω του δρόμου που περνά από το δάσος της Αθαλάσσας. 
  • Η ένταξή μας στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και στο αποχετευτικό σχέδιο Λευκωσίας, που αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το 2012. Με τα έργα αυτά λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων.
  • Το Γέρι είναι ο μοναδικός δήμος, ο οποίος καλύπτεται πολεοδομικά από το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας. Το γεγονός αυτό επέτρεψε μια πιο ορθολογιστική ανάπτυξη, και συγκεκριμένα τη δημιουργία Πολεοδομικών Ζωνών, Βιομηχανικής Ζώνης , Κτηνοτροφικής Περιοχής, αλλά και την επέκταση του οδικού δικτύου (σύνδεση του Δήμου μας με τα Λατσιά και το νέο δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού).

Αυτοί είναι μόνο μερικοί παράγοντες που βοήθησαν στην αλματώδη ανάπτυξη του Δήμου μας. Βασικό μέλημά μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Αργυρού, είναι «το Ακριτικό μας Γέρι να αναπτυχθεί ορθολογιστικά, να γίνει πιο ανθρώπινο, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αισθητικά πιο όμορφο».

Πηγές:
«Ομιλία Κοινοτάρχη κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος Κοινοτικού Συμβουλίου στις 24.1.2007», εφημερίδα «Ακριτικά Νέα», 16η έκδοση, Απρίλιος 2007
Κοινοτικό Συμβούλιο Γερίου