• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Προσπάθεια για διάνοιξη της Αρχαίας Λήδρας προς Λευκωσία

Προσπάθεια για διάνοιξη της Αρχαίας Λήδρας προς Λευκωσία

Thursday, 20 October 2022, 16:54

Στόχος να αμβλυνθεί το πρόβλημα της τροχαίας κίνησης που παρατηρείται κάθε πρωί στο δρόμος Αθαλάσσης προς Αγλαντζιά

Το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται τα πρωινά  με την πυκνή τροχαία κίνηση στη λεωφόρο Αθαλάσσης  προς Αγλαντζιά   και τρόποι επίλυσης του προβλήματος είναι κάτι που μας προβληματίζει

Χθες συναντηθήκαμε με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλας  σε μια προσπάθεια να πεισθούν όπως βοηθήσουν στο διάνοιγμα της οδού  Αρχαίας Ληδρας που οδηγεί από το Γέρι στο παλιό δρόμο Λευκωσίας Λάρνακάς πίσω από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Νεόφυτο Παπαλαζάρου για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και την ανάγκη επίλυσης του.

 Κάθε πρωί από μετρήσεις που έγιναν γύρω στις 11.000 αυτοκίνητα σε ώρες αιχμής διακινούνται από το Γέρι προς Αγτλαντζία ενώ άλλα 14.000 έρχονταν από το Γενικό Νοσοκομείο μέσω Λεωφόρου Γλαύκου Κληρίδη προς Αγλαντζιά. Διευκρινίστηκε πως διάνοιξη της οδού  θα βοηθήσει πολύ στην αποσυμφόρηση της τροχαίας που παρατηρείται κάθε πρωί.

Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα ωστόσο εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις κατά πόσο είναι δυνατό το άνοιγμα του δρόμου για  λόγους όπως ανέφεραν ασφάλειας.

Στην συνέχεια της συνάντησης ακολούθησε επι τόπου ξενάγηση στο δρόμο Λεωφόρου Λάρνακος και Αρχαίας Λήδρας.

 Οι εκπρόσωποι του Δήμου Γερίου παρακάλεσαν τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών όπως δουν το θέμα ανθρωπιστικά και ως μια αναγκαιότητα οι οδηγοί  να μπορούν με άνεση να μεταβούνε στο χώρο εργασίας τους.

Από πλευράς Δήμου στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου , ο τεχνικός του Δήμου Πέτρος Χαραλαμπίδης και ο τοπογράφος Φίλιππος Σέπος.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών Ms. Faylene Woolley, Chief Civil Affairs UNFICYP

Mr. Anton Hookes, Civil Affairs Officer,

Ms. Yianna Tsangara, Programme Management Assistant, Civil Affairs, UNFICYP HQ

Ms. Maria Danezi Pelekanou, Programme Management Assistant, Civil Affairs, UNFICYP, Sector 2

Captain (GBR) Thomas Dynan, Sector Civil Affairs Military Liaison Officer, UNFICYP Sector 2.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες η απάντηση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Photos