• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Αναβίωσαν τα ήθη, τα έθιμα κι οι παραδόσεις του λάου μας

Αναβίωσαν τα ήθη, τα έθιμα κι οι παραδόσεις του λάου μας

Friday, 16 September 2022, 23:03

Μετά από διακοπή δύο χρόνων ένεκα της πανδημίας χθές βραδύ  Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου αναβιώσαμε στον αναβαθμισμένο πυρήνα του Δήμου  μας τα ήθη , έθιμα και παραδόσεις του λαού μας  .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κυπριακά τραγούδια από τη δημοτική χορωδία Γερίου  ενώ στη συνέχεια το μουσικοχορευτικό  συγκρότημα το Βήμα χόρεψε και τραγούδησε παραδοσιακά στελνοντας χαρούμενες νότες στις εκατοντάδες  παρευρισκομένους.

 Δεκάδες εθελοντές έστησαν και στελέχωσαν τα περίπτερα κατασκευάζοντας και προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα. Πλήθος δημοτών μας αλλά κι από την γύρω περιοχή ξεναγήθηκαν στην όμορφη πλατεία της παράδοσης και γεύτηκαν παραδοσιακό τραχανά, χαλούμι, ρέσι, παστελάκι, λοκουμάδες . Σημειώνουμε τα παραδοσιακά επαγγέλματα , το δέσιμο των καρεκλών , το καπουθκιώτικο ψαθί και την παρουσία του Δήμου Ακανθούς με εκθεση φωτογραφίας . Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Γερίου αφού ευχαρίστησε τις δεκάδες των εθελοντών τόνισε πως τα ήθη, οι παραδόσεις , είναι ο πλούτος μας που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας,η γνώση μπορεί να φανεί χρήσιμη στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής συνεχάρηκε το Δήμο για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, τονίζοντας πως το Υφυπουργείο στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που προωθούν το πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας.  Θερμές ευχαριστίες στο ΡΙΚ που ήταν χορηγός επικοινωνίας .

Την όλη εκδήλωση συντόνισε  η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Ανδρονίκη Χριστοδούλου.

Photos