• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Ο Δήμος Γερίου συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη Μάλτα

Ο Δήμος Γερίου συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη Μάλτα

Friday, 19 August 2022, 19:29

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος « EUISM (EUrope Is a State of Mind» που φιλοξένησε ο Δήμος Qala της Μάλτα.

Οι εργασίες του 5ου και τελευταίου συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο της Qala στο μικρό νησί Gozo και στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος  οκτώ Δήμοι από την Κύπρο, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο , Ουγγαρία, Τσεχία και Κροατία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πoυ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των Δημαρχείων που πήραν μέρος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες γύρω από τη δράση και τα προγράμματα των Δήμων.

Επίσης εκφράστηκαν απόψεις γύρω από πολιτικές και προκλήσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι το μεταναστευτικό , οι κλιματικές αλλαγές.  Η αντιπροσωπεία του Δήμου Γερίου αποτελούμενη από το Δήμαρχο Νεόφυτο Παπαλαζάρου, τον Αντιδήμαρχο Μάριο Σάββα και τους Δημοτικούς Συμβούλους Μάριο Κυριάκου και Ανδρέα Γιάλλουρο συμμετείχαν σε όλα τα εργαστήρια του προγράμματος ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα πέραν των δραστηριοτήτων τους ως Δήμος να αναφερθούν και στο Κυπριακό πρόβλημα. Πρόβαλαν επίσης μικρής διάρκειας βίντεο με τις ομορφιές και τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Γερίου είχε φιλοξενήσει το 3ο  συνέδριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUISM τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Photos