• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Καθαρισμός οικοπέδων στον Δήμο Γερίου

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Καθαρισμός οικοπέδων στον Δήμο Γερίου

Thursday, 07 April 2022, 19:17

Ειδοποιούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, χωραφιών ή άλλων τεμαχίων γης, των οποίων τα τεμάχια γης βρίσκονται μέσα στην οικιστική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ζώνη του δήμου, όπως μέχρι τις 29 Απριλίου 2022, προβούν σε ικανοποιητικό καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών που θα προκύψουν ή οποιονδήποτε άλλων άχρηστων υλικών ή αντικείμενων ή πραγμάτων, ανεξάρτητα αν άλλο πρόσωπο απέρριψε ή εγκατέλειψε αυτά στο τεμάχιο τους. Τα άχρηστα θα πρέπει να μεταφερθούν ξεχωριστά κατά είδος αποβλήτου σε αδειοδοτημένες

μονάδες διαχείρισης αποβλήτων. Η εγκατάλειψη σωρών από άχρηστα ή ο διασκορπισμός τους σε μικροσωρούς μέσα στα τεμάχια γης ή η μεταφορά και εγκατάλειψη τους στα σύνορα αυτών ή μέσα σε γειτονικά τεμάχια γης, καθώς και ο μη καθαρισμός της περιμέτρου τους, δεν αποτελεί ικανοποιητικό καθαρισμό των τεμαχίων γης.

Μετά τις 29 Απριλίου 2022 συνεργείο του Δήμου θα καθαρίσει όλα τα οικόπεδα, χωράφια ή άλλα τεμάχια γης, που δεν θα καθαριστούν ή δεν θα έχουν καθαριστεί ικανοποιητικά και θα χρεώσει τους ιδιοκτήτες τους με τα έξοδα που θα υποστεί ο Δήμος. Προσωπικές ειδοποιήσεις αποστέλλονται στη διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο κτηματικό μητρώο. Για τούτο προτρέπονται οι ιδιοκτήτες τεμαχίων γης, των οποίων η διεύθυνση έχει αλλάξει, να ενημερώνουν έγκαιρα το κτηματολόγιο για να καταχωρείται η νέα τους διεύθυνση στο κτηματικό μητρώο ή να ενημερώνουν γραπτώς τον Δήμο ώστε να λαμβάνουν τη σχετική αλληλογραφία στη νέα τους διεύθυνση.

Ο Δήμος Γερίου ζητά τη συνεργασία των πολιτών για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας και καλής εμφάνισης της δημοτικής περιοχής και γενικότερα του περιβάλλοντος.