Ονοματοδοσία οδών με ονόματα ηρώων του 1974

Tuesday, 06 July 2021, 20:27

Από χθες το απόγευμα  τρεις δρόμοι στο Δήμο Γερίου φέρουν τα ονόματα των ηρώων της τουρκικής εισβολής του 1974, Νεόφυτου Γερολεμου, Σωτήρη Γιατρού και Γεώργιου Σκουφάρη. Η εκδήλώση ξεκίνησε με αγιασμό και τρισάγιο από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο . Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου  χαιρέτισε την εκδήλωση τονιζοντας πως"με την ονοματοδότηση εκπληρώνουμε το χρέος του αιώνιου σεβασμού προς τους ήρωες μας και τιμούμε συνάμα τις οικογένειες τους, συμβάλλοντας συνάμα στη διατήρηση της μνήμης και στην απόδοση της ελάχιστης τιμής προς αυτούς".

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής στη δική του ομιλία τόνισε πως "είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμόμαστε, είναι υποχρέωση μας να έχουμε τη σκέψη και το μυαλό μας , την αδικαίωτη θυσία των παλληκαριών του 1974 για τη πατρίδα μας " ενώ παράλληλα συνεχάρηκε το Δήμο για την πρωτοβουλία του αυτή. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής ο Δήμαρχος κ. Παπαλαζάρου κι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των τριών ηρώων κι επίσης έκαναν αποκάλυψη των τριών οδών που φέρουν τα ονόματα των ηρώων. Συγγενείς των ηρώων και συγκεκριμένα τα εγγόνια των ηρώων  Άννα Νεοφύτου, Παρασκευή Σκουφάρη και Σωτήρης Γιατρού ευχαρίστησαν το Δήμο για αυτή του την πρωτοβουλία  σε αντιφώνηση τους όπου εξέφρασαν και τη συγκίνηση τους .

Στον ίδιο χώρο τελέστηκαν και τα εγκαίνια του πάρκου αφιερωμένο στην οικογένεια Κώστα Κεττώνη, του οποίου τα παιδιά έχουν προχωρήσει στο διαχωρισμό γης αναπτύσσοντας την ως οικιστική , προσφέροντας επίσης το ποσό των 10, 000 ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Αντρέα Χριστοφορίδη, Αδαμαντία Ανδρέου και Μάριο Γανομάτη.

Photos