• Home
  • Information
  • News & Announcements
  • Με δύο πράσινες σημαίες βραβεύτηκε ο Δήμος Γερίου

Με δύο πράσινες σημαίες βραβεύτηκε ο Δήμος Γερίου

Tuesday, 16 March 2021, 18:36

Για πρώτη φορά πέρσι ο Δήμος μας συμμετείχε και βραβεύτηκε με δύο πράσινες σημαίες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες που υπέβαλλε αίτηση. Ενημερώθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2020.

Η αξιολόγηση έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Με βάση την αξιολόγηση αυτή ο Δήμος Γερίου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για

 

1)το έργο «Πράσινο Σημείο» στην κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων»

2) το έργο «Συνεργείν – Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού μεγάρου» στην κατηγορία «Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση» για τη χρονιά 2020.

 

Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Γερίου εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του ΚΥΚΠΕΕ..Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη σε ειδική τελετή.

Στην Τελετή θα παρευρεθεί αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος για την παραλαβή της Πράσινης Σημαίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και οι Υπεύθυνοι Λειτουργοί του Έργου .

 

 

 

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου ευχαρίστησε  για την πρωτοβουλία και ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Ανδρονίκη Χριστοδούλου και Μιχάλης Κωνσταντίνου