Ο Δήμος Γερίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα γυναικών

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023, 16:08

Κάτω από τον ενδεικτικό τίτλο  « Γυναίκα και παράδοση» και στην παρουσία δεκάδων γυναικών ο Δήμος Γερίου τίμησε ψες βράδυ Δευτέρα 6 Μαρτίου τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση που έχει καθιερωθεί στο Δήμο μας τελούσε υπό την αιγίδα της συζύγου του Δημάρχου Γερίου κ. Κυπρούλα Παπαλαζάρου. Προσκλήθηκε και παρουσίασε το θέμα  «Παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα» η γνωστή ερευνήτρια μαγειρικής κ. Χρύσω Λέφου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισίωσε με παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια η καλλιτέχνης Φρειδερίκη Τομπάζου και ο μουσικός Σάββας Χρυσοστόμου. Ακολούθησε δεξίωση ενώ οι παρευρισκόμενες έφυγαν με δώρο ένα παραδοσιακό καπνιστήρι.

Κατά τη σημερινή μέρα ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στις εργαζόμενες γυναίκες  του Δήμου μας ο Δήμαρχος Νεόφυτος Παπαλαζάρου προσέφερε από μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  συμβολικό δώρο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και μια παγωνιέρα  από τη Europa Donna.

Στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε στις γυναίκες εργαζόμενες του Δήμου μας χρόνια πολλά υγεία και οικογενειακή ευτυχία. " Είναι μέρα-τόνισε- που τιμούμε τις πρωτοπόρες γυναίκες της Νέας Υόρκης που έβαψαν με το αίμα τους τον αγώνα για ισότητα αλλά και τον αγώνα των Κυπρίων γυναικών για κατάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Φωτογραφίες