Εγκαινιάστηκε το πάρκο αγάπης κι ίσων ευκαιριών στο Δήμο Γερίου

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, 12:04

Τα εγκαίνια του πάρκου για παιδιά ΑΜΕΑ με την επωνυμία «Πάρκο αγάπης κι ίσων ευκαιριών» τελέσθηκαν χθες  βράδυ Τετάρτη  12 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Κ.Δ Νίκο Αναστασιάδη ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Στα εγκαίνια παρέστησαν οι Γ.Γ της Κ.Ε. ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Μάριος Πελεκάνος κι ο Ανδρέας Ιωσήφ , Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, ο Γιωργος Ιωάννου εκ μέρους του ΔΗΚΟ , η Θέα Νικολάου εκ μέρους της ΔΗΠΑ, κι ο Άθως Χρυσάνθου εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ,οι Δήμαρχοι Στροβόλου, Αγλαντζιάς και Λατσιών και πλήθος κόσμου.

Tο πάρκο δημιουργήθηκε σε δύο χώρους πρασίνου συνολικής έκτασης 1400 τ.μ. σε κεντρική αρτηρία του Δήμου και δυτικά της Λεωφόρου Αθαλάσσας η οποία ενώνει το Γέρι με την Αγλαντζιά.

Έγινε περιμετρική δεντροφύτευση έτσι που με την πάροδο του χρόνου το Πάρκο να βρίσκεται μέσα στο πράσινο.

Το πάρκο χωρίστηκε σε τρία μέρη, το πρώτο ο χώρος στάθμευσης, ο δεύτερος χώρος των παιγνιδιών και ο τρίτος χώρος για τουαλέτες και μελλοντικά μικρό κυλικείο, ενώ σε αρχικό στάδιο έχουν τοποθετηθεί εφτά παιχνίδια.

Ο Πρόεδρος της Κ.Δ. κ.Νίκος Αναστασιάδης και ο Δήμαρχος Γερίου τίμησαν  με πλακέτες τους αρωγούς της εκδήλωσης κ. Κίκη Λαζαρίδη , Νάγια Λιζίδου, τον Άντη Νικολαΐδη και την εταιρεία Kαρυατιδες , τον Φίλιππο Σέπο και Κώστα Λεωνίδου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε από το Ειδικό σχολείο Ευαγγελισμός, τη Δημοτική Χορωδία Γερίου και το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζήμιχαηλ.

Την παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ανδρονίκη Χριστοδούλου .

Φωτογραφίες