• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Αναγκαία η λήψη μέτρων για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στη Βιομηχανική Γερίου- Ιδαλίου

Αναγκαία η λήψη μέτρων για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στη Βιομηχανική Γερίου- Ιδαλίου

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 18:19

Την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες από τις βιομηχανικές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή  Γερίου και Ιδαλίου συζήτησαν για μια ακόμα φορά οι Δήμαρχοι Γερίου και Ιδαλίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου και Λεόντιος Καλλένος σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γωεργίας κ.  Κώστα Χατζηπαναγιώτου και το συντονιστή του Γραφείου Περιβάλλοντος Λευκωσίας κ. Νεοκλή Αντωνίου . Σημειώθηκε η επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων κι ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Τμήματος.

Οι δύο Δήμαρχοι εξέφρασαν την δυσφορία κι αγανάκτηση τους γιατί ενώ προειδοποιούν κάποιους βιομήχανους για την τεράστια συσσώρευση υλικών τους σε ανοιχτούς χώρους  μένουν άπραγοι με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να έχουμε ανάφλεξη νέων πυρκαγιών ιδιαίτερα τώρα με τις ψηλές θερμοκρασίες είναι περισσότερος από ορατός.

Οι δύο Δήμαρχοι υπέδειξαν επίσης περιοχές με στοίβες από ελαστικά και περισυλλογής καταστραμμένων αυτοκινήτων χωρίς να παίρνονται μέτρα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η επιβολή εξώδικων προστίμων ή και η παραπομπή τους ενώπιον των δικαστηρίων εκ μέρους όλων είναι επιτακτική αφού οι συγκεκριμένοι δεν συμμορφώνονται με τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις.

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος τόνισαν την αποφασιστικότητα του Τμήματος Περιβάλλοντος και τα μέτρα που λαμβάνουν για διαχείριση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σε κάποιες βιομηχανίες ή χώρους που συλλέγονται ελαστικά ή καταστραμμένα αυτοκίνητα. Διαβεβαίωσαν ότι θα παρθούν μέτρα το συντομότερο για αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων.