• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Aνακοίνωση Κλιμακίου Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid

Aνακοίνωση Κλιμακίου Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 19:21

Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συνήλθε το κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας και συζήτησε τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με το νέο κύμα της πανδημίας.

 

Επειδή η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊου συνεχίζει και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται , είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμοι να πάρουμε εκ νέου μέτρα Τα μέτρα θα προστατέψουν τους δημότες, το υπαλληλικό κι εργατικό προσωπικό μας.

 

1.    Επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις στα Δημαρχεία, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτιρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών. Προτρέπεται το κοινό να επισκέπτεται τα Δημαρχεία για τα επείγοντα θέματα.  Για μη επείγοντα, καλείται το κοινό  να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

 2.    Τα ταμεία των Δήμων ανοίγουν, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τήρηση απόστασης δύο μέτρων.  Συστήνεται η χρήση του διαδικτύου για πληρωμές.

 3.    Περιορίζονται όσο γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις

 4.    Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα βάσει των αθλητικών πρωτοκόλλων του ΚΟΑ ,και Κολυμβητήρια, Δημοτικά Πάρκα, Παιχνιδότοποι βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας  άλλοι ανοικτοί χώροι,   Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα (Κέντρα Ενηλίκων, Παιδικές Λέσχες), βάσει των διαταγμάτων των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ανοικτά Σχολεία παραμένουν ανοικτά με τα περιοριστικά μέτρα

 5.    Πολιτικοί γάμοι. τελούνται  με περιορισμένο αριθμό ατόμων   κι όχι πάνω από 10 άτομα  βάσει των πρωτοκόλλων

 6.    Δημοτικές λαϊκές αγορές λειτουργούν, με τους όρους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

 

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών  και κάνουμε θερμή έκκληση όπως  συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και αποφάσεις του Κράτους, ώστε με υπομονή και ψυχραιμία να ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα τη δοκιμασία αυτή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

 

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Powered by Technomart