Παιδική θεατρική παράσταση - Ο Τζακ και η φασολιά…αλλιώς

Παιδική θεατρική παράσταση στις 27/10 Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στην κλειστή αίθουσα Α’ Δημοτικού Σχολείου Χρυσογεριώτισσα. Είσοδος ελεύθερη

 

Mια χειροποίητη παράσταση κουκλοθεάτρου, στην οποία οι κουκλοπαίκτες- ορατοί στην σκηνή- δημιουργούν την ιστορία μπροστά στα μάτια των θεατών!

Μια διασκευή του γνωστού αγγλικού παραμυθιού, μέσα από την οποία δίνεται έμφαση στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και για το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

H παράσταση είναι φτιαγμένη στα πρότυπα του σύγχρονου είδους Table top theatre.  Χρησιμοποιούνται επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού, μαρότες, επίπεδες κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών με ένα πρωτότυπο τρόπο που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Η παράσταση είναι ιδανική για όλη την οικογένεια!

Υπόθεση:

Ο Τζακ, ένα ζωηρό και σκανταλιάρικο αγόρι, ζει με τη μητέρα του στο μικρό τους αγρόκτημα. Η ζωή τους αλλάζει ξαφνικά, όταν παράξενα σύννεφα… από σκουπίδια εμφανίζονται στον ουρανό. Όλα στη γη μαραίνονται και ο Τζακ αναγκάζεται να πουλήσει την αγελάδα του. Στον δρόμο όμως για την αγορά, την ανταλλάζει για τρία μαγικά φασόλια. Η μητέρα του, θυμωμένη, θα πετάξει τα φασόλια στην αυλή του σπιτιού τους. Εκεί, θα φυτρώσει μια φασολιά τόσο μεγάλη, που φτάνει πέρα από τα σύννεφα των σκουπιδιών. Ο Τζακ θα σκαρφαλώσει στη φασολιά και θα ανακαλύψει το κάστρο του γίγαντα. Ποιος όμως είναι αυτός ο γίγαντας; Γιατί μένει μόνος του στον ουρανό και, κυρίως, γιατί πέταξε όλα αυτά τα σκουπίδια; Θα καταφέρει, άραγε, ο Τζακ να μεταπείσει τον γίγαντα και να τον κάνει να καταλάβει την σημασία της ανακύκλωσης;

Σύλληψη / σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου

Κατασκευή κούκλων/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου

Διασκευή: Μάριος Στυλιανού, Βασιλική Ανδρέου

Μουσική επιμέλεια: Άντρη Σιακαλλή

Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Βασιλική Ανδρέου

Στοιχεία Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 27/10/2021, 00:00
Τοποθεσία: Α’ Δημοτικό Σχολείο Χρυσογεριώτισσα

Φωτογραφίες